Çekya – Alfa Theatre “Bay Kaspar ve Tuhaf Ailesi”
Sizileri eğlendirmeyi ve güldürmeyi amaçlayan, minimum söz ve maksimum aksiyonla tasarlanmış orijinal geleneksel Çek kukla tiyatrosuna davet etmek istiyoruz.
daha fazla okuİtalya – Compagnia Walter Broggini “Solo”
“Solo”, insanlığın kaçınılmaz kaderiyle yüzleşmek zorunda kalan, inatçı ama nafile bir mücadele vermeye çalışan karakterlerin deneyimlerini anlatıyor.
daha fazla okuMacaristan – MarkusZinhaz “Uçuşun Tarihi”
Macaristan’dan festivalimize gelecek olan MarkusZinhaz kukla topluluğu insanlığın uçma hayalini gerçeğe dönüştüren Wright kardeşlerin hikayesini sahneye taşıyor.
daha fazla okuMeksika – Compania Banyan de Marionetas “Buffalo”
Tüm yaşamın kaynağı olan su, Lakota toplumunun kıyısında dengeli ve huzurla yaşadığı bir nehirde şekil alır.
daha fazla okuMeksika – Compania Banyan de Marionetas “Neşeli Kuklalar”
İpli kuklanın en canlı ve neşeli örneğini sunan “Neşeli Günler”, doğu ülkelerinde bir kukla geleneği olan Diego Ugalde tarafından yaratıldı.
daha fazla okuÖzbekistan – Karakalpakistan Devlet Kukla Tiyatrosu “Saraydaki Sihir”
Evvel zaman içinde Özbekistan’da bir kral göz kamaştırıcı, muhteşem sarayındaki altın tahtta otursa da bir türlü sıkıntısını içinden atamıyormuş.
daha fazla okuPortekiz – Trule “Hayatımın Kuklaları”
Kendine has bir teknik oluşturmuş Manuel Costa Dias. Sahnede seyircinin gözü önünde, birçok küçük parçayı bir araya getirerek yepyeni bir kukla oluşturuyor.
daha fazla okuSlovenya – Nebo Theatre “Oda”
Slovenyalı kukla tiyatrosu Nebo’nun “Oda” adlı oyunu hayatı, idealleri ve ilişkileri hakkında hayaller kuran bir genç kadının incelikli hikayesini anlatıyor.
daha fazla okuTürkiye – Aytek Önal “Balık Tezgahı”
Anadolu coğrafyası hiç şüphesiz çok kıymetli kültürlerin birleşim noktası… Altı ve üstü eşsiz değerlerle dolu olan bu topraklarda her dönemde kahramanların varlığını görmekteyiz.
daha fazla okuTürkiye – Cengiz Özek Gölge Tiyatrosu “Büyülü Ağaç”
18. ve 19. yüzyıl oyunlarından yola çıkarak hazırlanmış yepyeni ve dinamik bir oyun olan “Büyülü Ağaç”ta klasik bir Karagöz oyununda görebileceğimiz her ayrıntıyı bulabiliyoruz.
daha fazla okuTürkiye – Cengiz Özek Gölge Tiyatrosu “Çöp Canavarı”
Denizleri temizlemekten sorumlu bir balık var! Bu balık o kadar çok çöp yemiş ki bir canavara dönüşmüş; ama iyi yürekli.
daha fazla okuTürkiye – İBB Şehir Tiyatroları “Benim Küçük Yıldızım”
Cengiz Özek’in yazıp yönettiği “Benim Küçük Yıldızım” ülkemizde siyah tiyatro tekniğinin kullandıldığı belki de tek örnek.
daha fazla okuTürkiye – Çağrı Yılmaz “Döngü: Patikalar”
Otobiyografik bir çalışma olan “Döngü” üçlemesinin birinci bölümü olan “Patikalar”, dönüşüm imgelemi üzerinden hem bir büyüme hem de bir göç hikayesi anlatıyor.
daha fazla okuTürkiye – Naif Bey Kumpanyası “Naif Bey ve Yaveri”
Naif Bey, kardeşi ile birlikte çekmecesinden ayağına, ayağından çekmecesine gidip gelen, kendi halinde bir çoraptır.
daha fazla okuTürkiye – Tiyatro Gülgeç “Öfkenin Yakın Geçmişi”
Öfke duygusuyla yaratılan yıkıcılığın yerine bir dönüştürücü olarak yaratıcılığı koymayı önerirken bir çözüm yolu olarak doğayı, bilimi ve sanatı işaret eder.
daha fazla okuTürkiye – Tiyatro Gülgeç “Turunç’un Bahçesi”
“Turunç’un Bahçesi” çocukların özgüven kazanmaları, yeteneklerini keşfedebilmeleri ve üretebilmeleri üzerine tasarlanmış bir oyun.
daha fazla oku