Atölyeler25. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali
Çocuklar İçin El Kuklaları Atölyesi
Anna Karayorgi’nin kukla yapımı atölyesinde günlük hayatta basit malzemelerle bile nasıl kukla yapabileceğimizi düşünüp fikir geliştireceğiz.
daha fazla okuCengiz Özek Gölge Kukla Yapım Atölyesi
Karagöz tekniğini düşleyerek çocuğun düşündeki bir canlıyı kağıt, saydam renkli malzemeler, dantel, kuştüyü gibi gölgesi ilgi uyandıracak materyallerle gölge kuklası formunda yaratacağız.
daha fazla okuCengiz Özek Geleneksel Metotla Karagöz Yapımı Atölyesi
Türk geleneksel tiyatrosunun vazgeçilmez unsuru Karagöz’ün figürleri özel bir teknikle üretiliyor. Geleneksel olarak gerçek deri kullanılan bu figürlerin nasıl yapıldığını öğreneceğiz
daha fazla okuAnna Karayorgi Çocuklara Gölge Kukla Atölyesi
Temel geometrik biçimlerin konu edildiği bu atölyede aynı zamanda çocuklara göre, saydam, yarısaydam, opak kavramlarını tartışacak ve ışıkla oyunlar oynayacağız.
daha fazla okuFilm Gösterimleri25. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali
Çekya “Špalíček” / “Çek Yılı”
Dünyaca ünlü Çek illüstratör ve sinemacı Jiří Trnka’nın stop-motion tekniğiyle çektiği ilk film olan “Çek Yılı” (“Spalicek”) dünyada bu alanda yapılmış en iyi filmlerden biri olarak bilinir.
daha fazla okuÇekya “Fimfarum Jana Wericha”
İçmeye başlayan ve şeytanla tanışan bir çiftçi; geceyi hayaletli bir barda geçirmek zorunda kalan genç bir çocuk; bir gecede boynuz çıkaran bir adam…
daha fazla okuTürkiye “Karagöz’ün Dünyası”
Sabahhattin Eyüboğlu ve Aziz Albek’in 1972 yılında çektiği “Karagöz’ün Dünyası” kısa süresine rağmen sinemamızda Karagöz hakkında kotarılmış en etkili belgesellerden biri olarak bilinir.
daha fazla okuSergiler25. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali
Türkiye “Karagöz Figürleri Sergisi”
Cengiz Özek’in kendi koleksiyonundan derlenen ve her biri Cengiz Özek tarafından yapılan Karagöz Figürleri festival boyunca Feshane’de ziyarete açık olacak.
daha fazla oku